بهترین زمان برای مطالعه کردن
زمان مطالعه باید چه وقت از روز باشد تا بهترین تاثیر را روی ما و یادگیری ما داشته باشد ؟
هرکسی در هر شرایط خاص خود قرار دارد و نمیتوانیم یک روش و قانون برای همه تعیین کنیم
برای افرادی که در مدرسه و دانشگاه مشغول تحصیل هستند شرایط کمی متفاوت است و برای افرادی که به صورت آزاد و اختیاری مطالعه میکنند باید این برنامه را در زمانبندی مطالعه خود مورد توجه قرار دهند
مغز هرکسی به اطلاعات اولیه و آخریه بسیار توجه دارد و بیشتر تاثیر مطالعه ما روی این زمانها است.
اگر میخواهیم واقعا بهترین حالت را برای فکر و روان خود ایجاد کنیم بهتر است آخرین کار شب هنگام خواب و اولین کار صبح بعد از بیداری مطالعه کردن باشد، چون همان طور که گفتیم مغز به اطلاعات اولیه و آخر بسیار تاکید میکند و بیشترین تحول و یادگیری در آن زمان رخ میدهد.
بیایید یک روز مطالعه کردن را اول صبح امتحان کنیم و آخر شب نیز همین کار را تکرار کنیم، بعد از سه هفته مداوم تاثیر این کار را متوجه میشوید و از شگفتی مغز در تعجب خواهید ماند
اما برای افرادی که در مدرسه و دانشگاه مشغول درس خواندن هستند نیز این روش بهترین و مهم ترین روش برای یادگیری این افراد است که بجای اینکه آخر شب به آهنگ گوش کردن و چک کردن گوشی و کارهای بیمورد بپردازند بیشتر و بهتر تاثیر گذار خواهد بود.
شما یک سرباز را در نظر بگیرید که اول خدمت شاید زود بیدار شدن برای او واقعاً سخت و مشکل باشد اما به مدت یک ماه یا بیشتر که تکرار میشود به این روش عادت میکند و دیگر از این جهت اصلا مورد فشار مغزی و روحی قرار نمیگیرد
این حالت به علت عادت کردن مغز به تکرار و تمرین است البته افرادی که این راه را رفتهاند و تجربه کردهاند خیلی راحتتر درک میکنند چگونه این اتفاق رخ میدهد.
مثالی راحتتر برای همه افرادی که این مقاله را میخوانند:
یک کودک در دوران ابتدایی که اولین روزهای مدرسه است ، خیلی سخت از خواب بیدار میشود ولی به مرور زمان عادت می کند و راحت تر بیدار میشود و به مدرسه میرود.
برای اینکه بفهمیم چرا این کار واقعاً برای همه افراد سخت است و چرا به مرور عادت میکند باید یک نگاهی به عملکرد مغز در زمان یادگیری بیندازیم البته نه برای مطالعه کردن بلکه برای همه کارهایی که می خواهیم برای اولین بار انجام دهیم:
مغز هرکس به یک سری کارها و فعالیتهای روزمره عادت دارد که خیلی راحت انجام میدهد و در صورت انجام ندادن تغییری احساس نمیکند و این بخاطر شکل گرفتن مسیر عصبی مغز است که با انجام هر فعالیتی به مرور این مسیرها شکل می گیرند و به عادت ما تبدیل می شوند.
مسیر عصبی چیست؟
هرکسی با انجام یک کار جدید (( اگر با مغز بیشتر درگیر باشد این کار بهتر لمس می شود)) که تا حالا انجام نداده است یا کم و ضعیف انجام داده است باید این کار و فعالیت جدید را با مغز خود آشنا کند تا به یک عادت تبدیل شود و مغز بهتر و راحت تر در زمانهای دیگر انجام دهد و کمترین انرژی را مصرف کند.
فرض کنید شما می خواهید به مطالعه کردن عادت کنید و به یکی از کارهای روزمره خود تبدیل کنید ولی چون این فعالیت برای مغز جدید است و جزء کارهای عادی شما نیست بسیار مشکل خواهد بود و تا زمانی که به عادت ما تبدیل نشود مغز بسیار سخت به عنوان کارهای روزانه خود قبول می کند،
به این پروسه عادت کردن به فعالیت جدید که با یک سری فعالیت های شیمیایی در مغز همراه است مسیر عصبی میگویند
تاحالا توجه کردید هنگام انجام کاری جدید از طرف مغز یک سری دستورهایی ارسال میشود که میگوید : فعل بیخیال بعداً وقت است! الان این کار رو انجام نده برو دنبال یک کاره دیگه! ولش کن تو و این کارا آخه! و …
این نوع کار مغز بسیار عادی و طبیعی است چون کار مغز این است که از صرف انرژی اضافی برای فعالیت جدید جلوگیری کند، تا کمتر بدن خسته شود و انرژی بیشتری برای بقیه فعالیتها باقی بماند چون زمانی که کاری جدید انجام میدهیم مغز به بدن و سیستم های اصلی دیگر دستور انتقال انرژی و اکسیژن میدهد که باید معده شروع به هضم کند و اکسیژن با خون بیشتر بالا بیاد که در این صورت طبیعتاً همه ما گرسنه و تشنه میشویم و این نشانه فعالیت خوب مغز ما و سیستم بدن است.
اول صبح و آخر شب حتماً حتماً یک لیوان آب نه سرد نه گرم بنوشید تا در زمان استراحت و فکر کردن به بدن و مغز ما بیشتر آب و اکسیژن برسد
تخفیف ۵۰٪ طرح همدلی
برای مدت محدود پرمخاطبترین کتاب پویای فتوریدینگ در ایران را با ۵۰٪ تخفیف تهیه کنید…
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.